Opleidingsorkest

U bent hier: Home » Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest is opgericht voor leerlingen om zich voor te bereiden op de fanfare. In het opleidingsorkest spelen leerlingen van “Excelsior” onder leiding van dirigent Bauke Burghgraef.

Het opleidingsorkest repeteert eens in de twee weken op donderdagavond van 18.30 tot 19.15 uur in de grote zaal in de Gereformeerde Kerk te Nieuwe Pekela.

Als je een instrument wilt leren bespelen, hoef je geen noten te kunnen lezen. Dit leer je van de docent. We hanteren een leuke lesmethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van lesboeken met CD. Deze boeken betaal je zelf.

Hoe snel je mee kunt spelen in de fanfare, hangt af van je eigen inzet, want je moet natuurlijk wel oefenen.

Voor meer informatie over lid worden van Excelsior kun je een bericht sturen naar excelsiornieuwepekela@gmail.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SOLISTENCONCOURS LEEK 10 MEI 2014

Ik ben Manon Hulzebos en ik heb gisteren (10 mei) meegedaan aan het solistenconcours in Leek. Ik heb hier veel weken voor geoefend op mijn bugel met mijn leraar Bauke. De laatste weken ging ik ook oefenen met Chantal op de piano. Gisteren was het dus zo ver. Ik moest spelen voor de jury, dat was best spannend. Eerst gingen Chantal en ik stemmen, daarna begon het echt. 
De presentator kondigde mij aan en vertelde dat hij iets op Twitter had gelezen over muzikanten uit Pekela die meededen vandaag. Ik heb goed gespeeld en een mooi verslag van de jury gekregen en goeie cijfers!  81 punten, een 1e PRIJS!  Volgend jaar wil ik graag weer mee doen, het was een geslaagde dag.

Manon Hulzebos